Linkbuilding seo

Ontdek ook hoe goede linkbuilding SEO beïnvloed

Het belang van goede linkbuilding voor SEO is groot. Hierbij spelen zowel interne als externe links een rol. Interne links zijn links op jouw website die van de ene pagina naar de andere verwijzen. Schrijf je bijvoorbeeld een tekst met meer informatie over jouw product, dan kan je in die tekst verwijzen naar een artikel over hoe je de juiste maat kan bepalen. Maar met linkbuilding worden vooral backlinks bedoeld. Dit zijn links op andere websites die naar jouw website verwijzen. Het gaat er hierbij om dat je jouw bezoeker zo goed mogelijk helpt. Wil je bijvoorbeeld achtergrondinformatie geven over jouw product? Verwijs dan naar de producent van de producten die je aanbied. Andersom kan de producent naar jou verwijzen als verkooppunt van het product.

 

Het belang van succesvolle linkbuilding voor jouw SEO

Google is als zoekmachine gek op goed toegepaste linkbuilding en SEO. Verwijzen er veel andere websites naar jouw website? Dan staat daar blijkbaar belangrijke informatie op. Dit speelt mee voor jouw positie in de zoekresultaten. De positie van jouw website in de zoekresultaten is een belangrijke factor voor jouw online succes. Staat jouw website voor veel belangrijke zoektermen pas op de tweede pagina? Er zijn maar weinig mensen die doorklikken naar de tweede pagina van Google. Een hoge plaats is dus van groot belang voor een goede vindbaarheid van jouw website.

Optimaliseer de reis van jouw bezoeker

De kern van linkbuilding voor SEO is het optimaliseren van de klantreis. Google wil zijn klanten graag van zo goed mogelijke informatie voorzien. Door het verwijzen naar andere relevante websites of artikelen, wordt de bezoeker zo breed mogelijk over een bepaald onderwerp geïnformeerd. Verplaats jezelf daarvoor ook in de bezoeker. Heeft iemand die een artikel over kinderschoenen leest iets aan een artikel over herenschoenen, of leest diegene liever over hoe snel een kind gemiddeld doorgroeit naar de volgende schoenmaat? Zorg ervoor dat je jouw klanten zo goed mogelijk informeert op hun reis door jouw website en je wordt hier zeker door beloond met een goed resultaat in Google.

Het bouwen van een succesvol linkbuildingprofiel

Bij SEO en ook linkbuilding is ook tijd een factor van belang. Een goed linkbuildingprofiel is namelijk niet zomaar opgebouwd. Het contact leggen met andere bedrijven om relevante backlinks te kunnen verzamelen, kost tijd. En natuurlijk moet je ook uitzoeken welke bedrijven het meest geschikt zijn om contact mee te leggen. Denk hierbij vanuit de klant. Welke mensen hebben behoefte aan jouw boodschap? Daarnaast heeft Google wel wat eisen. De backlinks moeten wel komen van relevante websites. Verkoop jij schoenen en staat jouw website genoemd op een website van een vriend die barbecues verkoopt? Dan is dit niet een erg waardevolle link. Let dus niet alleen op het aantal links, maar ook op de relevantie van die links.

 

Zorg voor het overbrengen van jouw boodschap

Wat is de boodschap van jouw bedrijf of website? Bij linkbuilding en SEO is het belangrijk om juist deze boodschap over te brengen. Vaak heb je meerdere boodschappen die je wilt overbrengen aan je publiek. Het is dan ook belangrijk om voor elke boodschap de juiste bedrijven te verzamelen. Verkoop jij schoenen en heb je ook veel schoenen in grote maten? Misschien kan je dan wel contact leggen met iemand die speciale kleding voor lange mensen verkoopt. Langere mensen hebben immers vaak ook een grote schoenmaat. Heb je daarnaast ook schoenen voor kleine kinderen, dan kan je hiervoor weer contact leggen met iemand die kinderkleding verkoopt.

Linken aan andere relevante content

Zoals eerder gezegd is bij linkbuilding voor seo het relevante aan relevante content van belang. Zorg ervoor dat jouw bezoekers zo goed en breed mogelijk worden geïnformeerd over het onderwerp waar ze naar op zoek zijn. En voorkom links bij websites die juist helemaal niet aansluiten bij jouw website. Hiervoor kan je namelijk gestraft worden door Google. Jouw website wordt dan juist lager in de zoekresultaten geplaatst, in plaats van hoger. Het uitwisselen van linkjes met iedereen die hiervoor openstaat, is dus ook geen goed plan. Als je waardevolle informatie op je website hebt staan, wordt er vanzelf steeds vaker naar verwezen door andere websites.

YourBoost helpt door linkbuilding jouw SEO te optimaliseren

Het opbouwen van goede linkbuilding om jouw SEO te verbeteren kan een behoorlijke taak lijken. Maar bij YourBoost maken we dit graag makkelijker voor je. We helpen je dan ook graag met het toepassen van goede linkbuilding om SEO te optimaliseren. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden die wij hiervoor bieden? Vraag dan vrijblijvend informatie aan en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om jouw online succes te kunnen vergroten.

Onze Partners

Browsr is onze partner op het gebied van websites. Browsr maakt winst genererende websites zonder investeringen vooraf. Speciaal voor klanten van YourBoost hanteert Browsr speciale tarieven en hebben zij leuke kortingsacties en aanbiedingen. Vragen over je website? Browsr heeft nu speciaal voor klanten van YourBoost een actie lopen voor websites tegen super tarieven! In combinatie met de diensten van YourBoost heeft u al een website voor slechts 499.-

Omzetvergroters is onze partner op het gebied van extra omzet voor onze klanten. Met hun trajecten in combinatie met onze online marketing maken wij van websites omzet en winst genererende machines. Speciaal voor klanten van YourBoost heeft Omzetvergroters nu speciale aanbiedingen en acties. Zij geven klanten van YourBoost een gratis consult over uw online mogelijkheden, groeikansen en verrichten voor onze klanten een gratis onderzoek naar verbeteringen.

Gratis E-book downloaden

Hoe jouw website de top 10 van Google bestormt

Wacht eens! We hebben nog iets voor je.
Open chat
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we u ergens mee helpen?
Powered by