LINKBUILDING
SEO

Wat de online plannen ook zijn, laat het een investering zijn die omzet genereert
voor het bedrijf. Wij helpen om online te stralen en dromen te realiseren op
basis van een doordachte strategie en maatwerk oplossingen.

Onze experts voorzien u op voorhand van een duidelijk plan waarna u een
keuze kunt maken om dit plan uit te voeren.

Wilt u ook een plan op maat ontvangen?

Ontdek ook hoe goede linkbuilding SEO beïnvloed

Het belang van goede linkbuilding voor SEO is groot. Hierbij spelen zowel interne als externe links een rol. Interne links zijn links op jouw website die van de ene pagina naar de andere verwijzen. Schrijf je bijvoorbeeld een tekst met meer informatie over jouw product, dan kan je in die tekst verwijzen naar een artikel over hoe je de juiste maat kan bepalen. Maar met linkbuilding worden vooral backlinks bedoeld. Dit zijn links op andere websites die naar jouw website verwijzen. Het gaat er hierbij om dat je jouw bezoeker zo goed mogelijk helpt. Wil je bijvoorbeeld achtergrondinformatie geven over jouw product? Verwijs dan naar de producent van de producten die je aanbied. Andersom kan de producent naar jou verwijzen als verkooppunt van het product.

Ja, ik wil graag meer weten over de mogelijkheden

Het belang van succesvolle linkbuilding voor jouw SEO

Google is als zoekmachine gek op goed toegepaste linkbuilding en SEO. Verwijzen er veel andere websites naar jouw website? Dan staat daar blijkbaar belangrijke informatie op. Dit speelt mee voor jouw positie in de zoekresultaten. De positie van jouw website in de zoekresultaten is een belangrijke factor voor jouw online succes. Staat jouw website voor veel belangrijke zoektermen pas op de tweede pagina? Er zijn maar weinig mensen die doorklikken naar de tweede pagina van Google. Een hoge plaats is dus van groot belang voor een goede vindbaarheid van jouw website.

Linkbuilding SEO

Optimaliseer de reis van jouw bezoeker

De kern van linkbuilding voor SEO is het optimaliseren van de klantreis. Google wil zijn klanten graag van zo goed mogelijke informatie voorzien. Door het verwijzen naar andere relevante websites of artikelen, wordt de bezoeker zo breed mogelijk over een bepaald onderwerp geïnformeerd. Verplaats jezelf daarvoor ook in de bezoeker. Heeft iemand die een artikel over kinderschoenen leest iets aan een artikel over herenschoenen, of leest diegene liever over hoe snel een kind gemiddeld doorgroeit naar de volgende schoenmaat? Zorg ervoor dat je jouw klanten zo goed mogelijk informeert op hun reis door jouw website en je wordt hier zeker door beloond met een goed resultaat in Google.

Het bouwen van een succesvol linkbuildingprofiel

Bij SEO en ook linkbuilding is ook tijd een factor van belang. Een goed linkbuildingprofiel is namelijk niet zomaar opgebouwd. Het contact leggen met andere bedrijven om relevante backlinks te kunnen verzamelen, kost tijd. En natuurlijk moet je ook uitzoeken welke bedrijven het meest geschikt zijn om contact mee te leggen. Denk hierbij vanuit de klant. Welke mensen hebben behoefte aan jouw boodschap? Daarnaast heeft Google wel wat eisen. De backlinks moeten wel komen van relevante websites. Verkoop jij schoenen en staat jouw website genoemd op een website van een vriend die barbecues verkoopt? Dan is dit niet een erg waardevolle link. Let dus niet alleen op het aantal links, maar ook op de relevantie van die links.

 

Zorg voor het overbrengen van jouw boodschap

Wat is de boodschap van jouw bedrijf of website? Bij linkbuilding en SEO is het belangrijk om juist deze boodschap over te brengen. Vaak heb je meerdere boodschappen die je wilt overbrengen aan je publiek. Het is dan ook belangrijk om voor elke boodschap de juiste bedrijven te verzamelen. Verkoop jij schoenen en heb je ook veel schoenen in grote maten? Misschien kan je dan wel contact leggen met iemand die speciale kleding voor lange mensen verkoopt. Langere mensen hebben immers vaak ook een grote schoenmaat. Heb je daarnaast ook schoenen voor kleine kinderen, dan kan je hiervoor weer contact leggen met iemand die kinderkleding verkoopt.

Linken aan andere relevante content

Zoals eerder gezegd is bij linkbuilding voor seo het relevante aan relevante content van belang. Zorg ervoor dat jouw bezoekers zo goed en breed mogelijk worden geïnformeerd over het onderwerp waar ze naar op zoek zijn. En voorkom links bij websites die juist helemaal niet aansluiten bij jouw website. Hiervoor kan je namelijk gestraft worden door Google. Jouw website wordt dan juist lager in de zoekresultaten geplaatst, in plaats van hoger. Het uitwisselen van linkjes met iedereen die hiervoor openstaat, is dus ook geen goed plan. Als je waardevolle informatie op je website hebt staan, wordt er vanzelf steeds vaker naar verwezen door andere websites.

Linkbuilding SEO
Linkbuilding SEO

Laat ons jouw website een stevige boost geven

Heeft jouw website een echte boost nodig zodat hij niet alleen geld kost maar ook geld oplevert? Laat dat maar aan YourBoost over, een SEO bureau dat ook actief is in Amsterdam. Wij gaan graag voor je aan het werk om ervoor te zorgen dat je dankzij SEO optimalisatie hoger in de ranking op Google komt te staan zodat het aantal bezoekers van jouw website snel zal stijgen. Hopelijk heeft dit ook een hogere omzet tot gevolg. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan nu contact met ons op via telefoonnummer 0416-858288. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier op de website, we reageren dan zo snel mogelijk op jouw vraag of opmerking.

Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Kan ik je helpen?