WordPress seo

Pas in jouw website in WordPress SEO toe voor optimale resultaten

Het gebruik van WordPress en SEO zijn twee componenten die uitstekend samen gaan. WordPress is namelijk een zeer geschikt platform om een website te bouwen die goed gevonden wordt in de zoekmachines. Want dat is immers waar SEO, zoekmachineoptimalisatie, om draait. Met een goedgebouwde WordPress website en een succesvolle SEO strategie behaal je ongetwijfeld de bezoekersaantallen die aansluiten bij jouw bedrijfsdoelstellingen. Bij YourBoost vind je specialisten die precies weten welke aspecten van jouw WordPress website verbeterd moeten worden om hoger in de zoekresultaten te verschijnen.

 

Gebruik de voordelen van WordPress voor succesvolle SEO

WordPress is een veelgebruikt platform om websites mee te bouwen. Het heeft dan ook alles in zich om een succesvolle website te bouwen die goed vindbaar is. Allereerst heb je in WordPress de keuze voor tal van verschillende thema’s. Door voor een licht thema te kiezen, dat wil zeggen dat het niet teveel ruimte inneemt in de serverruimte, heb je een goede basis voor een succesvolle SEO WordPress website. Daarnaast is de hosting van je website van belang, omdat deze ook medebepalend is voor de snelheid van je website. En die snelheid speelt weer mee met je positie in de zoekresultaten.

Wat zijn de onderdelen van succesvolle SEO?

Hierboven bespraken we al dat snelheid een belangrijke factor is om hoog te eindigen in de zoekresultaten. Daarnaast zijn er natuurlijk meer factoren van belang. De belangrijkste factor in zoekmachineoptimalisatie is de bezoeker. Google stelt de bezoeker centraal en zoekt dan ook websites die hetzelfde doen. Welke website voorziet de klant snel van een volledig antwoord op zijn vraag? Deze website zal hoog eindigen in Google. SEO is aan veel veranderingen onderhevig, maar het voorop zetten van de bezoeker zal altijd het belangrijkste blijven voor een goede positie in de zoekresultaten.

Succes in WordPress met SEO: de inhoud staat voorop

Wil je succes in WordPress door middel van SEO, dan gaat het hoofdzakelijk om de content die op je website staat. Zijn de teksten op jouw website uniek of heeft jouw concurrent een veel betere tekst? Tegenwoordig heb je veel mogelijkheden om de content op jouw website te verrijken. Het gebruik van video’s bijvoorbeeld kan veel duidelijk maken. Zo maak je het duidelijker voor je bezoeker en daarnaast creëer je een extra mogelijkheid om gevonden te worden. Mensen kunnen je immers via de pagina op je website, maar ook via de video op Youtube vinden.

 

Het uitvoeren van een goed zoekwoordenonderzoek is belangrijk voor SEO

Iedereen die weleens met SEO is bezig geweest, heeft gehoord van het juist gebruiken van zoekwoorden op je website. Maar hoe kom je erachter wat de juiste zoekwoorden zijn voor jouw website? Door het uitvoeren van een gedetailleerd zoekwoordenonderzoek. Bij YourBoost voeren we dit onderzoek graag voor je uit. Om te ontdekken welke woorden nu daadwerkelijk resultaat gaan geven voor jouw website. Dit hangt samen met zoekvolumes, maar ook met de andere concurrentie op een bepaald zoekwoord. Daarnaast kan je werken met korte zoekwoorden of juist langere zoekwoordcombinaties. Ontdek ook welke zoekwoorden van belang zijn voor jouw website.

Een snelle website om jouw bezoekers snel te bedienen

Wil je dat bezoekers niet direct wegklikken voordat ze uberhaupt op je website zijn aangekomen? Zorg dan dat jouw website snel laadt. Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen hun mobiele telefoons om websites te bezoeken. Maar die hebben vaak een iets langzamere Internetverbinding dan een computer. Daarom wordt een snelle website dus nog belangrijker. Daarnaast is het belangrijk dat jouw website ook voor mensen op hun telefoon of tablet goed te bekijken is. Zorg er dus voor dat jouw website responsive is. Oftewel, een website die zich aanpast aan het device waarop hij bekeken wordt.

Relevante links die de bezoekerservaring optimaliseren

Een ander aspect om in WordPress optimale SEO toe te passen, is het invoeren van relevante links. Dit zijn zowel interne als externe links. Plaats in elke tekst altijd een link naar een andere pagina van je website. Daarnaast is het goed als je regelmatig naar een andere website verwijst met informatie die aansluit bij jouw website. Zijn er ook andere relevante websites die naar jou verwijzen? Dan is dit een goede aanwijzing voor Google dat de informatie op jouw website waardevol is en zal je website dus hoger in de zoekresultaten komen.

 

Voorkom verkeerde SEO methodes op je WordPress website

In vroeger tijden was het voldoende om je website vol te zetten met een bepaald zoekwoord. Je kwam dan bovenin Google en kreeg dus veel bezoekers op je website. Tegenwoordig let Google er strikt op dat er geen trucjes worden gebruikt om hoog in de zoekresultaten te eindigen. Het (onbewust) toepassen van de verkeerde methodes kan er zelfs voor zorgen dat je website wordt bestraft door Google. Je website komt dan lager in de zoekresultaten te staan of verdwijnt zelfs helemaal uit de zoekmachine. Pas je SEO in WordPress op een natuurlijke manier toe, dan hoef je je hier geen zorgen om te maken.

 

Leer ook hoe jouw website bovenin Google belandt

Wil je meer lezen over de optimalisatie van jouw website in Google? Download dan ons gratis e-book met daarin allerlei relevante informatie voor het succesvol toepassen van SEO. Hierin gaat het over het fundament van je website en wat je kunt doen zodat jouw website beter gevonden wordt door de zoekmachines. Daarnaast leer je hoe je zoekwoorden optimaliseert voor de zoekmachines. En wie is er nu niet benieuwd naar de quick wins: aanpassingen die weinig tijd kosten, maar wel veel resultaat opleveren!

 

Bij YourBoost hebben we alle kennis voor succesvolle SEO op jouw WordPress website

Het succesvol toepassen van SEO in WordPress is een uitgebreid proces. Er zijn veel verschillende onderdelen waar je je in moet verdiepen, voordat je überhaupt aan de slag kunt met je website. We helpen je daarom graag op weg met het toepassen van succesvolle SEO in WordPress. Dankzij onze ervaringen kunnen we je precies vertellen waar voor jou de snelste resultaten te behalen zijn. Vervolgens zorgen onze professionals er voor dat jouw website gegarandeerd meer bezoekers zal aantrekken. Ben je benieuwd welke verbeterpunten er bij jouw website naar voor komen? Boek dan gemakkelijk een gratis consult en maak kennis met onze service.

Onze Partners

Browsr is onze partner op het gebied van websites. Browsr maakt winst genererende websites zonder investeringen vooraf. Speciaal voor klanten van YourBoost hanteert Browsr speciale tarieven en hebben zij leuke kortingsacties en aanbiedingen. Vragen over je website? Browsr heeft nu speciaal voor klanten van YourBoost een actie lopen voor websites tegen super tarieven! In combinatie met de diensten van YourBoost heeft u al een website voor slechts 499.-

Omzetvergroters is onze partner op het gebied van extra omzet voor onze klanten. Met hun trajecten in combinatie met onze online marketing maken wij van websites omzet en winst genererende machines. Speciaal voor klanten van YourBoost heeft Omzetvergroters nu speciale aanbiedingen en acties. Zij geven klanten van YourBoost een gratis consult over uw online mogelijkheden, groeikansen en verrichten voor onze klanten een gratis onderzoek naar verbeteringen.

Gratis E-book downloaden

Hoe jouw website de top 10 van Google bestormt

Wacht eens! We hebben nog iets voor je.
Open chat
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we u ergens mee helpen?
Powered by